Marianne Driessen

Op jonge leeftijd was ik altijd al Creatief bezig. Na het afronden van de St. Lucas in Boxtel werd ik Dessin-tekenaar voor stoffen en behang, werkte bij Brabant Pers en een drukkerij in Aarle-Rixtel.
In 1995 starte ik als zelfstandige met Grafische Vormgeving. Uren achter mijn computers. Veel stress en lange werktijden van soms wel 18 uur per dag zorgde ervoor dat ik in 2004 een burn-out kreeg.

Via Kunstzinnige Therapie maakte ik kennis met de opleiding “Vrij Kunstzinnige Jaren” in Leiden. Ik leerde daar op een ander manier kijken naar de wereld om me heen en deze te vertalen in de verschillende kunstvormen.
Kunstzinnige creaties kunnen zonder woorden vaak processen weer op gang brengen en helend werken in ons dagelijks leven. De vele elementen, kleuren, vormen en ritmes in de natuur zorgen dat je je omgeving weer gaat waarderen, ervaren en beleven!

De Museum Opleiding in het Catharijne Convent in Utrecht zorgde ervoor dat mijn interesse werd gewekt voor de ‘Oude Meesters’ en hun schilderstechnieken. Tijdens de opleiding Oude Schilderstechnieken in ‘s-Hertogenbosch en de opleiding Restauratie schilderen in BelgiĆ« bestudeerde ik vele ambachtelijke technieken uit de Renaissance zoals het maken van perkament, encaustic en punische was, miniatuur schilderen, vergulden tempera-, fresco- en aquarel schilderen. Ook specialiseerde ik mij in het ikonen schilderen bij Martin Mandaliev met tempera verf. Er ging een nieuwe wereld voor me open die ik graag met jullie wil delen.

Marianne